Η «Θεραπευτική Αγκαλιά» της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. , στο σχολείο μας

Την Πέμπτη  19-1-2023 θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας , η διδακτική δράση  με στόχο την υλοποίηση δραστηριοτήτων του προγράμματος θεραπευτικής επαφής με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους με τίτλο «Θεραπευτική Αγκαλιά» της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. που έχει ιδρυθεί από την Εκπαιδευτικό, Ζωοθεραπεύτρια κ. Παπαποστόλου Κατερίνα.

Η ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. εκπονεί διαδραστικά και πολυθεματικά φιλοζωικά και περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα όλα εγκεκριμένα από το ΥΠΑΙΘ- τόσο σε σχολεία γενικής όσο και ειδικής αγωγής αλλά και σε θεραπευτικά ιδρύματα- όπως και οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι που συμμετέχουν σε αυτά, όλοι τους πρώην κακοποιημένοι αδέσποτοι που βρέθηκαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ η Διώνη, η ψυχή του οράματος, είναι πιστοποιημένη από το IFZ (Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας με έδρα τη Λυόν της Γαλλίας), ως σκύλος εκπαιδευτικής  διαμεσολάβησης και διαδραστικής εγρήγορσης. Τεράστια πρόκληση αποτελεί το πρόγραμμα θεραπευτικής επαφής για παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες «Θεραπευτική Αγκαλιά», επίσης εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ για όλα τα σχολεία ειδικής αγωγής της χώρας και τα ΕΕΕΕΚ, όπου οι σκύλοι της ομάδας επισκέπτονται θεραπευτικά ιδρύματα και σχολεία ειδικής αγωγής. Η ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. Παπαποστόλου Κατερίνα που «τρέχει» αυτό το πρόγραμμα έχει εξειδικευτεί στην ειδική αγωγή με πιστοποιήσεις στο φάσμα του αυτισμού, στις μαθησιακές δυσκολίες και στη ΔΕΠΥ αλλά και είναι πιστοποιημένη ζωοθεραπεύτρια από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας…

Στόχοι της εκδήλωσης είναι΅:

  • Να διευρύνουν οι μαθητές τις γνώσεις τους σχετικά με τα ζώα.
  • Να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.
  • Να μάθουν ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια, μα ψυχές
  • Να μάθουν πώς πρέπει να λειτουργούν, ώστε να αναπτύξουν σχέσεις φιλίας μαζί τους χωρίς προβλήματα.
  •  Να δημιουργήσουμε κλίμα ασφάλειας, ψυχαγωγίας και ενθουσιασμού στην τάξη, ώστε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στις δραστηριότητες.
  • Να ευαισθητοποιηθούν και να εκφράσουν συναισθήματα για τα ζώα συντροφιάς αναπτύσσοντας την ενσυναίσθηση, κ. ά.

https://www.zwes.gr

ΔΙώνη
Άξελ
Πόθος