ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες

Όπως ήδη γνωρίζετε τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας -δημοτικά και νηπιαγωγεία- επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020. Τα μαθήματα θα λήξουν την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 64075/Δ3/27-05-2020 του ΥΠΑΙΘ, με θέμα: «Επαναλειτουργία των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» θα πρέπει σε συνεργασία με τους γονείς να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να μην προσέρχονται στο σχολείο παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή νοσούν, ή συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε αυτές, ή νοσεί. Γι΄αυτό το λόγο σας αποστέλλουμε προς συμπλήρωση σχετική υπεύθυνη δήλωση για όσους μαθητές/τριες δεν θα προσέλθουν.

Λαμβάνοντας  υπόψη τις σχετικές οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης και επαναλειτουργίας των ΣΜΕΑΕ, τη μεταφορά με τα σχετικά μέσα (λεωφορεία-ταξί), τη χωροταξική διάταξη στις αίθουσες και τους άλλους χώρους, τα τμήματα του σχολείου χωρίστηκαν  σε υποτμήματα/δύο ομάδες και οι μαθητές/τριες θα έρχονται εκ περιτροπής  ως εξής: του α΄ υποτμήματος Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και του β? υποτμήματος Τρίτη – Πέμπτη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί από τους/τις υπεύθυνους/ες δασκάλους/ες των παιδιών. Την επόμενη δεύτερη εβδομάδα (8-12 Ιουνίου) οι μαθητές/τριες θα αλλάξουν και όσοι/ες την πρώτη εβδομάδα ήρθαν Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θα έρθουν Τρίτη και Πέμπτη. Ακολούθως το ίδιο θα γίνει μέχρι τη λήξη των μαθημάτων εκτός αν προκύψουν νέα δεδομένα.

 Η προσέλευση των μαθητών/τριών θα γίνεται το πρωί στις 8:00?-8:15?  και η αποχώρηση το μεσημέρι στις 13:15, στην είσοδο του σχολείου λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα αποφυγής συνωστισμού.

Αγαπητοί γονείς, με τη δική σας πολύτιμη συνεργασία η επιστροφή των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών  στο «δεύτερο σπίτι» τους, το σχολείο, θα γίνει χωρίς προβλήματα και με ασφάλεια.

Θα σας επισυνάψουμε δισέλιδο σύντομο ενημερωτικό σημείωμα οδηγιών (του σχολείου και του ΕΟΔΥ) και παρακαλούμε για την τήρηση τους.

Στην ιστοσελίδα μας επίσης, στα ¨Νέα- Ανακοινώσεις¨, θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης και την ασφαλή επαναλειτουργία του σχολείου, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση και πληροφόρηση

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου

Επιστρέφω στο σχολείο και μένω υγιής

Κοινωνική ιστορία για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο